Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/04/2015

​Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του επιπέδου των μισθοδοσιών στις ΗΠΑ αλλά και λόγω των αργιών του Καθολικού Πάσχα.

Όσον αφορά την Ευρώπη και λόγω έλλειψης σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων μακροοικονομικού χαρακτήρα, οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στις εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με τις διάφορες διαρροές στον τύπο αλλά και τις αντικρουόμενες δηλώσεις των εμπλεκόμενων μερών να δημιουργούν σύγχυση στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με την πορεία των συζητήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανικός FTSE και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 0.35%, και 0.24%, ενώ την εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα αποτέλεσε ο Γερμανικός DAX, ο οποίος υποχώρησε κατά 0.28%.

Στο ίδιο μοτίβο, ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 0.78%, με το συναλλακτικό όγκο όμως, να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλε η αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των Ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA κατά 700 εκατ. Ευρώ, καθώς και οι δηλώσεις ανώτερων τραπεζικών στελεχών σχετικά με πιθανή επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους στο άμεσο διάστημα.

Στις ΗΠΑ, το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στις βελτιωμένες βιομηχανικές παραγγελίες και στο χαμηλότερο επίπεδο των 15 ετών στο οποίο υποχώρησαν οι αιτήσεις για επιδόματά ανεργίας, δίνοντας ώθηση στους βασικούς δείκτες. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με άνοδο κατά 0.37%, 0.14% και 0.35%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αντικρουόμενες μετρήσεις για την αγορά εργασίας που κατέδειξε η πρόσφατη έρευνα της ADP και η τελευταία μέτρηση των επιδομάτων ανεργίας, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την πρόβλεψη για τη σημερινή ανακοίνωση του επιπέδου των μισθοδοσιών καθώς και τη σχετική αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος στην ανακοίνωσή της.

Στην πρωινή συνεδρίαση παραμένουν οι ανοδικές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.77% και 0.45%, επωφελούμενοι κυρίως από εταιρικές ανακοινώσεις.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει οριακές μεταβολές σε σχέση με τα κυριότερα νομίσματα, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0882), ενώ υποχωρεί κατά 0.06% και 0.03% έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (0.7334) και του Γιέν Ιαπωνίας (130.21).

Λόγω του Καθολικού Πάσχα οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές, παρόλα αυτά το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει το επίπεδο των μισθοδοσιών και την αναθεωρημένη μέτρηση για το ποσοστό ανεργίας στις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top