ΦΠΑ στα νησιά: Αλαλούμ και διγλωσσία στην κυβέρνηση

«Αδειάζονται» μεταξύ τους Βαλαβάνη και Βαρουφάκης

ΦΠΑ στα νησιά: Αλαλούμ και διγλωσσία στην κυβέρνηση

«Άσπρο» λέει στη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη, «μαύρο» λέει την ίδια ώρα και στιγμή, σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Οικονομικών η πολιτική του υφισταμένη Νάντια Βαλαβάνη.

«Εγώ δεν θα προσυπογράψω καμία αύξηση ΦΠΑ στα νησιά. Θα κάνω ό,τι μπορώ, το ίδιο και οι Υπηρεσίας μας, οι αναπληρωτές, οι γενικοί γραμματείς, ώστε να εισπράττουμε αυτά που πρέπει να εισπράττει επιτέλους το ελληνικό δημόσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Εγώ το θεωρώ σαν μέτρο απολύτως βάσιμο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν δυσκολίες του να υπάρχει γεωγραφικός διαχωρισμός δύο νησιών μέσα από το σύνολο» είπε, από την πλευρά της, η κα Βαλαβάνη.

Ίσως πιο... παράδοξο ακόμα είναι πως οι δυο τους «διαφωνούν» ακόμα και για το ποιοί είναι αυτοί τελικά που θέτουν θέμα αύξησης του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας!

«Αυτό δεν προέρχεται από το εξωτερικό. Είναι καθαρά εσωτερικό και όχι από οικονομικούς παράγοντες. Γιατί ξέραμε ότι γίνονταν αυτά, δίνανε στην τρόικα για να τα περάσει η τρόικα. Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν συμβαίνει με μας!» σχολίασε σχετικά η κα Βαλαβάνη.

«Σας διαβεβαιώνω πως όταν πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες, στο Brussels Group, π��σχίζουμε να μιλήσουμε γι΄ αυτά τα θέματα. Από την άλλη μεριά, αντιμετωπίζουμε αυτόν τον τοίχο του ιδεολογήματος, που δεν θέλει να μπει στην ουσία και μας λέει θα αυξήσετε το ΦΠΑ στα νησιά. Και εμείς απαντάμε "όχι, γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο"» σημείωσε εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης!

Ήδη, πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της Σαντορίνης προετοιμάζεται για δικαστική προσφυγή.

«Αυτό είναι η Κερκόπορτα προκειμένου ο ΦΠΑ να αυξηθεί σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Υπ' αυτή τη λογική και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν ανισότητες θα πρέπει λοιπόν να πει "άλλο ΦΠΑ θα έχει η Κηφισιά κι άλλο η Δραπετσώνα, άλλο η Γλυφάδα και άλλο το Μοσχάτο"» σημείωσε ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Ζώρζος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top