Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί – Ποιοι το δικαιούνται

Δικαιούνται ακόμη και αυτοί που εργάστηκαν μόλις λίγες μέρες σε μία επιχείρηση

Πρόωρη… Ανάσταση θα κάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αφού το δώρο Πάσχα θα δοθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ειδικότερα, το δώρο θα πρέπει να έχει καταβληθεί από τις επιχειρήσεις ως τη Μεγάλη Τετάρτη και θα ισούται με μισό μηνιαίο μισθό ή με 15 ημερομίσθια για όσους έχουν εργαστεί σε μια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου έως την 1η Απριλίου.

Δώρο του Πάσχα, όμως, δικαιούνται και όσοι έχουν εργαστ��ί σε μία επιχείρηση για μικρότερο χρονικό διάστημα εντός της χρονικής περιόδου 1/1 -1/4. Το ύψος του δώρου υπολογίζεται ως εξής:

Για τους αμειβόμενους με μισθό, αναλογεί το 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημερολογιακές μέρες εργασίας.

Για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, αναλογεί ένα ημερομίσθιο για κάθε 8 ημερολογιακές μέρες εργασίας.

Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό του δώρου λαμβάνονται υπόψη και ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό και η φοιτητική άδεια για εξετάσεις εργαζόμενου σπουδαστή.

Τέλος, όσον αφορά την απουσία από την εργασία λόγω ασθένειας, αφαιρούνται από τον υπολογισμό για το δώρο μόνο οι μέρες για τις οποίες έλαβε ο εργαζόμενος επίδομα ασθενείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top