Πρόταση για ψεύτικα προφίλ για συναλλαγές με φοροφυγάδες

Πίσω από το… σέξι μοντελάκι, θα κρύβεται το μάτι του Βαρουφάκη!

Ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες για την αύξηση των δημοσίων εσόδων είναι η βελτίωση της παρακολούθησης της ψηφιακής οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται στην λίστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει συστήσει μία ειδική μονάδα, η οποία επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ θα εντείνει ελέγχους σε εταιρίες, οι οποίες χρησιμοποιούν μοντέρνα επιχειρηματικά μοντέλα, για να σιγουρευτούν πως οι πρακτικές τους συνάδουν με τον ΟΟΣΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει στους εταίρους την εισαγωγή νομοθεσίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, που θα επιτρέπει στη ΓΓΔΕ να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ, τα οποία θα κάνουν στην συνέχεια συναλλαγές με ψηφιακές επιχειρήσεις ύποπτες φοροδιαφυγής. Επίσης, προτάθηκε η στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την εφαρμογή ενός Πλάνου Δράσης επί του Base Erosion and Profit Shifting, το οποίο θα εφαρμοστεί στα Ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, η ΓΓΔΕ, βασιζόμενη στην συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα μπορεί να υπολογίσει μελλοντικά έσοδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top