Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 01/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 01/04/2015

​Ήπιες διορθώσεις καταγράφηκαν στην πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις θέσεων με σκοπό την κατοχύρωση των κερδών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, στο εν λόγω κλίμα ρευστοποιήσεων συνέβαλε και η απογοητευτική μέτρηση του δείκτη απασχόλησης για την Ευρωζώνη, ο οποίος σύμφωνα με την Eurostat ανήλθε στο επίπεδο 11.3% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν υποχώρηση στο 11.2%. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 1.11%, 0.94% και 0.88%, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι συνολικά για το πρώτο τρίμηνο οι Ευρωαγορές κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων δεκαεπτά ετών.

Εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα αποτέλεσε η λεωφόρος Αθηνών, οπού μετά από συχνές εναλλαγές της επενδυτικής διάθεσης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 0.36%, υποχωρώντας από τα υψηλά ημέρας στο άκουσμα της είδησης ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρχει κάποια συμφωνία. Παράλληλα υπήρξε αισθητή αύξηση του συναλλακτικού όγκου, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ξεπέρασε τα 124 εκατ. Ευρώ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αναμένεται η απόφαση για την αναθεώρηση του ορίου χρηματοδότησης των Ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, μέσω του μηχανισμού ELA.

Στις ΗΠΑ, παρά τα βελτιωμένα επίπεδα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν τη συνεδρίαση κοντά στα χαμηλά ημέρας, εν�� οι επενδυτές φαίνεται να κρατούν στάση αναμονής πριν από τις σημαντικές ανακοινώσεις της Παρασκευής σχετικά με την αγορά εργασίας. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.11%, 0.94% και 0.88%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ ενισχύεται κατά 0.64%, επωφελούμενος από τις βελτιωμένες επιδόσεις του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα, ενώ το ανατιμημένο Γιέν έχει οδηγήσει τον Ιαπωνικό Nikkei σε απώλειες κατά 0.29%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνει ανοδική αντίδραση σήμερα το πρωί, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.45%, 0.18% και 0.22% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0779), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7256) και το Γιέν Ιαπωνίας (129.2).

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν οι μεταποιητικοί δείκτες, με πιο σημαντικούς τον PMI που εκδίδει η Markit για την Ευρωζώνη, καθώς και τον PMI για τις ΗΠΑ που εκδίδει το ινστιτούτο ISM, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top