Goldman Sachs: Μέχρι το καλοκαίρι οι διαπραγματεύσεις

Καμπανάκια για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: Μέχρι το καλοκαίρι οι διαπραγματεύσεις

Την προειδοποίηση πως το περιβάλλον λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών θα επιδεινώνεται όσο εξακολουθεί να υπάρχει ασάφεια σχετικά με το εάν θα υπάρξει πολιτική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της απηύθυνε σήμερα η Goldman Sachs σε ανάλυσή της, μετά από επαφές που είχε με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, στελέχη της κυβέρνησης και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

«Με όσους μιλήσαμε αναμένουν πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι», σημειώνει και προσθέτει πως οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης παραμένουν σχετικά περιορισμένες, αν και η αντιμετώπισή τους μπορεί να απαιτήσει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση από τους πιστωτές της Ελλάδας.

Στα βασικά συμπεράσματα της GS είναι:

-Oι εκροές καταθέσεων επιβραδύνθηκαν το Μάρτιο σε 2-3 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τις εκροές 25 δισ. ευρώ της περιόδου Δεκεμβρίου Φεβρουαρίου.

ποιότητα του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω της μη εξυπηρέτησης ήδη αναδιαρθρωμένων δανείων.

-Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών είναι πιθανό να μετατεθούν για διάστημα 6-12 μηνών.

-Η χρήση της ρευστότητας της ΕΚΤ ύψους 104 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες παραμένει υπό τον σταθερό και καθημερινό έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM).

-Η ορατότητα για τις κυβερνητικές πολιτικές στον τραπεζικό κλάδο εξακολουθεί να είναι περιορισμένη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top