Φασούλι το φασούλι… αυξάνεται η ανεργία – Δείτε το γράφημα-σοκ!

Στο 26% τον Δεκέμβριο – Στο 51,2% για τους νέους κάτω των 25 ετών

Νέα αύξηση μετά από ένα… μικρό ελπιδοφόρο διάλειμμα κάποιων μηνών σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, τον Δεκέμβριο του 2014 το ποσοστό έφτασε στο 26%, ανεβαίνοντας κατά 0,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1,23 εκατ., με τους άνδρες να είναι σταθερά σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις γυναίκες (23,4% έναντι 29,3%).

Όσον αφορά την ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, παραμένει άνω του 50% (συγκεκριμένα, στο 51,2%).

Την ίδια ώρα, η αγορά εργασίας στην ευρωζώνη δείχνει να ανακάμπτει με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο η ανεργία στη ζώνη του κοινού νομίσματος σημείωσε μικρή υποχώρηση στο 11,3% από 11,4% τον Ιανουάριο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012

Δείτε το γράφημα-σοκ για την ανεργία στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το γράφημα του Reuters για την ανεργία στην Ελλάδα την τελευταία εικοσαετία.

cbajez1uuaa-q0m.jpg
Στο γράφημα, στο οποίο απεικονίζεται η εξέλιξη της ανεργίας βάσει ποσοστών στη χώρα μας, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία αλλά στην ευρωζώνη συνολικά, φαίνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η κατάρρευση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα από το 2009 και μετά.

Η καμπύλη έχει κάνει τέτοιο ξέσπασμα που μοιάζει με ευθεία κάθετη γραμμή, καθώς βρέθηκε σε μόλις δύο χρόνια από περίπου 10% σε ποσοστά άνω του 25%!

Ανάλογη είναι η καμπύλη της εξέλιξης της ανεργίας και στην Ισπανία, ενώ σαφώς πιο ήπια είναι τα πράγματα στις άλλες χώρες του Μνημονίου, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία μοιάζει με παραφωνία καθώς την ώρα που η ανεργία αυξάνεται σε όλες τις άλλες χώρες αλλά και στην ευρωζώνη συνολικά, τα δικά της ποσοστά ακολουθούν καθοδική πορεία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top