Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 31/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Ανοδικές τάσεις επικράτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις χρηματαγορές, στον απόηχο των δηλώσεων των Κεντρικών Τραπεζιτών ΗΠΑ και Κίνας για στήριξη της οικονομίας όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι βασικοί δείκτες δεχτήκαν ισχυρή ώθηση από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος που εξέδωσε η Κομισιόν αναρριχήθηκε στις 103.9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3.5 ετών. Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνδυασμό με την πτώση του Ευρώ που ευνοεί τις εξαγωγές, οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.53%, 1.83% και 0.98%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει ενισχυμένος κατά 0.53%, παρά το γεγονός ότι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης παρέμενε σε αρνητικό έδαφος. Χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η νευρικότητα των επενδυτών, πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην ολομέλεια της βουλής, ενώ ο ισχνός όγκος των 58 εκατ. Ευρώ καταδεικνύει τη στάση αναμονής που επικράτησε ανάμεσα στους επενδυτικούς κύκλους. Παράλληλα, οι πιέσεις προς τις τιμές των κρατικών ομολόγων εντάθηκαν για άλλη μια ημέρα, με τις αποδόσεις στο τριετές και το δεκαετές να ανέρχονται πλέον στο 21.25% και 11.19%, αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ διευρύνθηκαν περαιτέρω τα κέρδη των βασικών δεικτών, καθώς το διάχυτο αίσθημα αισιοδοξίας που πυροδότησε η Janet Yellen με τις δηλώσεις της για προσεκτικές κινήσεις στη νομισματική πολιτική διατηρείται αμείωτο. Στο βελτιωμένο κλίμα συνέβαλε και η οριακή αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 0.1% που συντελέστηκε σε μηνιαία βάση, οδηγ��ντας τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 σε άνοδο κατά 1.49%, 1.15% και 1.22%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προς το παρόν η αγορά φαίνεται να παραμερίζει τις εξελίξεις στην Υεμένη και το γεωπολιτικό ρίσκο που αυτές ενέχουν.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται ανάμικτες τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng στο Χόνγκ Κονγκ επωφελείται από τα κέρδη στις μετοχές του κτηματομεσιτικού κλάδου και ενισχύεται κατά 0.47%, ενώ αντίθετα οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις στο Γιέν έχουν οδηγήσει τον Ιαπωνικό Nikkei σε απώλειες κατά 0.51%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ισχυρές απώλειες σήμερα το πρωί κατά 0.51%, 0.24% και 0.42% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0778), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7297) και το Γιέν Ιαπωνίας (129.53).

Στο σημερινό οικονομικό ημε��ολόγιο ξεχωρίζει ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top