Καίμε ρεύμα & πληρώνουμε… φόρους: «Χαράτσια» το 70% του λογαριασμού της ΔΕΗ!

Ενοχλημένοι οι καταναλωτές: Δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε!

Καίμε ρεύμα & πληρώνουμε… φόρους: «Χαράτσια» το 70% του λογαριασμού της ΔΕΗ!
Κρατάτε το λογαριασμό της ΔΕΗ και δε μπορείτε να πιστέψετε γιατί είναι φουσκωμένος αφού δεν καίτε τόσο πολύ ρεύμα; Καλωσήρθατε σε ένα από τα πιο… πολυμελή κλαμπ στην Ελλάδα!
Η χρέωση του ρεύματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι μόλις το 30 με 40% του λογαριασμού, ενώ τα υπόλοιπα είναι χρεώσεις που δεν σχετίζονται με την κατανάλωση!
«Από τα 83 ευρώ που πλήρωσα για ρεύμα, πρέπει να ‘ναι για το ρεύμα μόλις 25 ευρώ» τονίζει ένας πολίτης στο STAR.
Εξετάζοντας έναν πραγματικό λογαριασμό, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Ο καταναλωτής πρέπει να πληρώσει 301 ευρώ. Από αυτά μόνο τα 169,44 είναι για την κατανάλωση. Τα υπόλοιπα: 126 ευρώ πάνε στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, 4,98 ευρώ για διάφορες χρεώσεις, 30,22 ευρώ για ΦΠΑ και 37, 22 ευρώ για τη δημόσια τηλεόραση και το δήμο.
«Έχω ΦΠΑ 12,92 ευρώ, λέει από άλλες χρεώσεις 24 ευρώ, έχει χρεώσεις για ΕΡΤ… Δεν βρίσκω άκρη» λέει ένας άλλος πολίτης.
Φωνές για τις τρίτες χρεώσεις υπάρχουν όμως και εντός της ΔΕΗ.
«Πρέπει να σταματήσει επιτέλους το κράτος να χρησιμοποιεί ως εισπρακτικό μηχανισμό την πρώτη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας που είναι η ΔΕΗ» τονίζει στο STAR o αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας
Τι πληρώνουμε μαζί με το ρεύμα
Ποιες είναι όμως οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αποτελούν σχεδόν το μισό του λογαριασμού;
Κάποιες είναι χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς του ρεύματος για την υψηλή και τη μεσαία τάση. Έπειτα είναι οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, δηλαδή η διάφορα που καλύπτουν οι καταναλωτές προκειμένου το ακριβότερο ρεύμα στα νησιά να κοστίζει όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Υπάρχουν όμως και μικρότερες χρεώσεις όπως το ειδικό τέλος 50 τοις χιλίοις που είναι φόρος για υπέρ των τελωνείων και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τη μεγαβατώρα.
Όπως τονίζουν οι καταναλωτές έχουν σταματήσει να κοιτάζουν την κάθε χρέωση ξεχωριστά καθώς -όπως λένε- το συνολικό ποσό θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς…
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top