«Διχάζει» την ΕΚΤ η Ελλάδα

Διαμάχη στο εσωτερικό της για το πλαφόν στα έντοκα

«Διχάζει» την ΕΚΤ η Ελλάδα
Στα… δύο έχει «χωρίσει» την ΕΚΤ η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η πρόταση του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) να απαγορευθεί στις ελληνικές τράπεζες η αύξηση του χαρτοφυλακίου τους εντόκων γραμματίων του δημοσίου έχει προκαλέσει διαμάχη στο εσωτερικό της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.
«Τα νεύρα τεντώνονται στην ΕΚΤ για την Ελλάδα, καθώς οι υπεύθυνοι για την εποπτεία ενοχλούν τους κεντρικούς τραπεζίτες» σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, τονίζοντας ότι η πρόταση του SSM θεωρήθηκε από πολλούς κεντρικούς τραπεζίτες ως μία άγαρμπη παρέμβαση στην πολιτική της ΕΚΤ, που απειλεί να αναστατώσει τη μετρημένη στρατηγική του Διοικητικού Συμβουλίου της για την αντιμετώπιση της αναταραχής στην Ελλάδα.
Eπικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση των συζητήσεων, το Bloomberg σημειώνει ότι κεντρικοί τραπεζίτες ανησυχούν μήπως οι υπερβολικά αυστηρές εντολές στις τράπεζες επιδεινώσουν την ελληνική αναταραχή.
Αν και η πρόταση αυτή του SSM πέρασε τελικά με τη δεύτερη προσπάθεια και με μικρότερο βεληνεκές, «η διαμάχη υπογραμμίζει μία ένταση που υποβόσκει εντός της ΕΚΤ», σημειώνει το δημοσίευμα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top