Έντονες αντιδράσεις για το τσουχτερό «χαράτσι» στα ανείσπρακτα ενοίκια

Τι λένε στο STAR πολίτες και φορείς

Μπορεί να ακούγεται παράλογο και όμως είναι ελληνικό.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων κτισμάτων, οικοπέδων ή αγροτεμαχίων, οι οποίοι δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές των ακινήτων τους ούτε ένα ευρώ από ενοίκια του 2014, τώρα θα πρέπει για πρώτη φορά να τα δηλώσουν ως δήθεν εισπραχθέντα εισοδήματα με βάση το νόμο του 2014! Έτσι, θα φορολογηθούν γι’ αυτά από το πρώτο ευρώ!

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φορολογηθούν για να ανείσπρακτα ενοίκια με συντελεστές 11%-33%. Συγκεκριμένα, για ανείσπρακτα ποσά ενοικίων που δεν υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ, ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 11% από το πρώτο ευρώ. Αν όμως τα ανείσπρακτα ενοίκια υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα φορολογηθεί με 33%.

«Να βάλεις φόρο σε εισόδημα θα δημιουργήσει περισσοτέρους ανείσπρακτους φόρους; Εφόσον δεν έχεις πάρει τα λεφτά πως θα πληρώσεις φόρο; Δεν στέκει» τονίζουν πολίτες στο STAR, θεωρώντας άδικο το μέτρο.

Οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό μέτρο αδικεί και τους ίδιους αλλά και τους ενοικιαστές που λόγω τις οικονομικής κατάσταση δεν έχουν να πλ��ρώσουν τα ενοίκια και πλέον θα πρέπει να τους κάνουν έξωση για να μην φορολογηθούν για χρήματα που δεν μπήκαν ποτέ στην τσέπη τους .

«Θα δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα καθώς θα πιέζονται πλέον οι ιδιοκτήτες να κάνουν εξώσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν» τονίζει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας Κοσμάς Θεοδωρίδης.

«Η ρύθμιση αυτή φέρνει μια διπλή συμφορά, και στους ιδιοκτήτες αλλά και τους ενοικιαστές. Τιμωρεί τους ιδιοκτήτες που δείχνουν κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές τους και κάνουν υπομονή και δείχνει ως μοναδικό δρόμο λύτρωσής το να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές τους. Πρόκειται για αθλιότητα που πρέπει να καταργηθ��ί άμεσα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top