«Ανασκαφές» στις καταθέσεις σε βάθος 15ετίας: Έρχεται το ηλεκτρονικό «καταθεσιολόγιο»!

Βαλαβάνη: Καμία ποινική συνέπεια για όσους φοροφυγάδες δηλώσουν τα χρήματα!

Την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» για την τελευταία 15ετία, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Υπάρχει για πρώτη φορά πραγματική πολιτική βούληση να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν φορολογικοί έλε��χοι σε μεγάλη έκταση» ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στην «Αυγή», προσθέτοντας ότι όσοι φοροφυγάδες δηλώσουν τα χρήματά τους με «εθελοντική δήλωση» δεν θα υποστούν καμία νομική συνέπεια! Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα αφορά χρήματα από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η κα Βαλαβάνη υπογραμμίζει ότι θα ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου και προσθέτει ότι στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών «μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι». Παράλληλα, προαναγγέλει την επέκταση των πληρωμών με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές, pre-paid κλπ).

Αναφερόμενη, εξάλλ��υ, στο θέμα του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ σημειώνει ότι θα νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών επιμένει και στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη, δηλώνοντας έκπληκτη από τις αντιδράσεις άλλων νησιών: «Δεν καταλαβαίνω γιατί σκέψεις για ευθυγράμιση αυτών των δύο νησιών με το καθεστώς ΦΠΑ της επικρατείας προκαλεί τις διμαρτυρίες π.χ του δημάρχου Λέσβου. Από αλληλεγγύη;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top