Με… υπογραφή Τσίπρα: Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε

Με… υπογραφή Τσίπρα: Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο προβλέπει για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση τη Δευτέρα.

Με την ΠΝΠ, την οποία υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προβλέπεται ότι πλέον δεν θα εντάσσονται προς διαγραφή στη ρύθμιση μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Παράλληλα, με την ίδια ΠΝΠ, καλείται η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δικαιολόγησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -την πρώτη της νέας κυβέρνησης- λέγοντας ότι «έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης» και αναφορικά με τις 100 δόσεις έπρεπε «να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top