Με… υπογραφή Τσίπρα: Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε

Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο προβλέπει για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση τη Δευτέρα.

Με την ΠΝΠ, την οποία υπογράφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προβλέπεται ότι πλέον δεν θα εντάσσονται προς διαγραφή στη ρύθμιση μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Παράλληλα, με την ίδια ΠΝΠ, καλείται η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δικαιολόγησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -την πρώτη της νέας κυβέρνησης- λέγοντας ότι «έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης» και αναφορικά με τις 100 δόσεις έπρεπε «να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top