Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά τρεις μονάδες, από B σε CCC

Το έκανε εκτάκτως καθώς έκρινε ότι επιβάλλεται από τις τελευταίες εξελίξεις-Πρώτη ανάρτηση:28/03/2015 00:38

​Κατά τρεις ολόκληρες μονάδες υποβάθμισε ο Fitch την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον οίκο, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας αξιολογείται σε CCC από Β που ήταν πριν, εξηγώντας πως η υποβάθμιση ήταν μια κίνηση που έγινε… εκτάκτως.

Όπως σημειώνεται από τον Fitch, η κίνηση αυτή έλαβε χώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναθεώρηση, υποδεικνύοντας τον χαρακτηρισμό του επείγοντος, βάσει τον εξελίξεων στην Ελλάδα, οι οποίες… δικαιολογούν μια απόκλιση από το ημερολόγιο.

Ο οίκος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως «εκτροχιάζεται η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», "κόβοντας" την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2015 στο 0,5%.

Παράλληλα αναφέρει πως δεν «βλέπει» αθέτηση των διεθνών υποχρεώσεων, προβλέποντας πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση ρευστότητα�� χωρίς να καθυστερήσει την εξυπηρέτηση του χρέους της. Ωστόσο οι αυξημένοι κίνδυνοι αυτού του σεναρίου, επέβαλαν την υποβάθμιση των αξιολογήσεων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΙΚΟΣ FITCH ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ:

«Η ζημιά που έχει γίνει στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, των καταναλωτών και των καταθετών είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει εκτροχιάσει την αρχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρα. Θα χρειαστεί χρόνος για να διορθωθούν όσα συνέβησαν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ακόμη και αν οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Fitch.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top