ΝΤΟΥΒΡΟΥΤZΑΣ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Μπαίνει ΦΟΡΟΣ και στα ανείσπρακτα ενοίκια!

Έξαρση προβλέπει η ΠΟΜΙΔΑ και έντονα αντιδρά

​Φορολόγηση ακόμη και για τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 με συντελεστές έως 33%, προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, όπως προκύπτει από εφαρμοστική εγκύκλιο της Κ.Σαββαϊδου.

Ειδικότερα, η κλίμακα φορολογίας τ��ν ενοικίων προβλέπει συντελεστή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ έως και τα 12.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον ποσό.

Με δεδομένο δε, ότι η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφευχθεί η φορολόγηση τους καταργήθηκε στις αρχές του 2014, αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι για την επαναφορά της χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Έντονη αντίδραση από την ΠΟΜΙΔΑ

Για τιμωρία με «βάναυσο και θηριώδη» τρόπο όσων ιδιοκτητών έδειξαν κατανόηση στην οικονομική δυσπραγία των ενοικιαστών τους, μιλά η ΠΟΜΙΔΑ και προβλέπει έξαρση εξώσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων εξ��φρασε την απόλυτη αντίθεση της με την ρύθμιση, χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρα αντικοινωνική και παράλογη».

«Ζητούμε να δώσετε γρήγορη λύση στο σοβαρότατο φορολογικό, αλλά και κοινωνικό αυτό πρόβλημα, καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής τους ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2, εφόσον δεν επιθυμείτε την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων έτους 2014» τονίζει στην ανακοίνωση της, η ΠΟΜΙΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ως και το 2013, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούσαν να αποφύγουν την φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την εκχώρησή τους στο Δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε από τις αρχές του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top