Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 27/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 27/03/2015

​Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες διεύρυναν τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Υεμένη να δίνουν ώθηση στις τιμές του χρυσού και του πετρελαίου.

Οι Ευρωπαϊκοί δείκτες συνέχισαν το πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών, ενώ οι βελτιωμένες μετρήσεις του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που εξέδωσε το ινστιτούτο Gfk για τη Γερμανία έδωσαν ώθηση στο Ευρώ στην ισοτιμία του με το Δολάριο, επιβαρύνοντας για άλλη μια συνεδρίαση τους εξαγωγικούς κλάδους.

Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 1.37%, 0.18% και 0.29%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από την αρχή σε αρνητικό έδαφος, με τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο η καταθετική βάση των Ελληνικών τραπεζών υποχώρησε στα 147.52 δις Ευρώ κατά το Φεβρουάριο. Αποτέλεσμα ήταν ο Γενικό Δείκτης να κλείσει τη συνεδρίαση κοντά στα χαμηλά επίπεδα ημέρας, με απώλειες 3.74% και το συναλλακτικό όγκο να υποχωρεί στα 78 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, καθώς η κλιμάκωση των εντάσεων στην Υεμένη επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα, ενώ για άλλη μια φορά οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Fed δεν βοήθησαν στην πρόβλεψη των προθέσεων σχετικά με την πορεία των επιτοκίων. Σαν αποτέλεσμα, οι βασικοί δείκτες Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, υποχωρώντας κατά 0.23%, 0.27% και 0.24%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το αρνητικό κλίμα παραμένει στις Ασιατικές αγορές, καθώς η διάχυτη ανησυχία για τα προβλήματα στην κερδοφορία των εταιριών του ενεργειακού κλάδου έχει οδηγήσει τις εν λόγω μετοχές σε διευρυμένες απώλειες, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.19% και 0.95%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.13%, 0.07% και 0.08% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.087), τη Βρ��τανική Στερλίνα (0.7325) και το Ιαπωνικό Γιέν (129.62).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη της Αγγλίας, Mark Carney, καθώς και η μέτρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:45 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top