Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 26/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 26/03/2015

​Η μερική ανάκαμψη του Ευρώ, καθώς και οι υποτονικές επιδόσεις της οικονομία των ΗΠΑ κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα και οδηγώντας την πλειονότητα των δεικτών σε διευρυμένες απώλειες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που εκδίδει το ινστιτούτο ZEW για τη Γερμανία ενισχύθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα στο επίπεδο 107.9, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης. Σαν αποτέλεσμα, το Ευρώ δέχτηκε ισχυρή ώθηση πλησιάζοντας το επίπεδο 1.10 στην ισοτιμία του με το Δολάριο, επιβαρύνοντας όμως τους εξαγωγικούς κλάδους και οδηγώντας τους FTSE, DAX και CAC σε απώλειες κατά 0.41%, 1.17% και 1.32%, αντίστοιχα.

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όμως αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ��ημερινή αντίδραση της αγοράς με την ενσωμάτωση της ειδησεογραφίας που αφορά την αύξηση του δανεισμού των Ελληνικών τραπεζών από το μηχανισμό ELA στα 71 δις. Ευρώ, αλλά και το νομικό κενό που εντοπίστηκε από το Euroworking Group για την επιστροφή των 1.2 δις. Ευρώ από τον EFSF.

Στις ΗΠΑ, η απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες των διαρκών αγαθών κατά 1.4% σε μηνιαία βάση ήταν αρκετή για να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα και να οδηγήσει τους βασικούς δείκτες σε διευρυμένες απώλειες. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.63%, 2.37% και 1.46%.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι στην ένταση των απωλειών συνέβαλε η ρευστοποίηση θέσεων λόγω της αβεβαιότητα ς που προκαλεί η επερχόμενη περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση το κλίμα παραμένει αρνητικό στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.01% και 1.39%, αντίστοιχα, ενώ οι απώλειες εντοπίζονται κυρίως στους εξαγωγικούς κλάδους.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται κατά 0.15% και 0.11% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0986) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.738), ενώ υποχωρεί κατά 0.62% έναντι του Ιαπωνικού Γιέν (130.27).

Στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς και τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού πετρελαίου από την ΕΙΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 και 14:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top