«Μπλόκο» για το 1,2 δισ. ευρώ: «Νομικά αδύνατο» απεφάνθη το Euroworking Group

Δεν υπήρξε η απαραίτητη ομοφωνία – Παραπέμπεται στο ΔΣ του EFSF

«Μπλόκο» στην επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έβαλε το Euroworking Group, το οποίο πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, είναι νομικά αδύνατη η επιστροφή του ποσού.

«Το Euroworking Group είχε μια πρώτη συζήτηση για το ποσό που δόθηκε από τον τον ελληνικό ΤΧΣ στον EFSF στα τέλη Φεβρουαρίου. Υπήρξε συμφωνία ότι νομικά δεν υπήρχε καμία υπερπληρωμή από το ΤΧΣ στον EFSF. To EWG θα εξετάσει πως θα προχωρήσει το θέμα εν ευθέτω χρόνω» τόνισε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Ευρωπαϊκoύ Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως εκτιμάται η επιστροφή του ποσού που έχει αιτηθεί η Ελλάδα, δύσκολα θα γίνει δεκτή καθώς θεωρείται πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρει ομόφωνα το δ.σ. του EFSF, όπου παραπέμπεται πλέον το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ αφορά χρήματα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top