Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 24/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, με το ενδιαφέρον των επενδυτώ�� να επικεντρώνεται στην ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ευρωζώνης, καθώς και στην ανάκαμψη των τιμών στα μέταλλα και τα ενεργειακά εμπορεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, επισήμανε ότι οι χαμηλές τιμές των πρώτων υλών καθώς και το αποδυναμωμένο Ευρώ θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρωζώνης. Παράλληλα, οι επενδυτές επέλεξαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ρευστοποιώντας τις θέσεις τους και οδηγώντας το Γερμανικό DAX και το Γαλλικό CAC σε απώλειες κατά 1.19% και 0.65%, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, τα κέρδη στον μεταλλευτικό και τον ενεργειακό κλάδο οδήγησαν τον Βρετανικό FTSE σε άνοδο κατά 0.22% και σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, οι προσδοκίες ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα βοηθήσει στην άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στη ρευστότητα της χώρας, βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν στη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη. Παράλληλα, οι δηλώσεις ανώτατου στελέχους της ΕΚΤ ότι θα αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα της Ελλάδας εάν αυτό κριθεί αναγκαίο έδωσε περαιτέρω ώθηση στα κέρδη του δείκτη. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΓΔ έκλεισε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 2.97%, με το μικτό όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 131 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, οι τελευταίες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Fed δημιούργησαν ένα ομιχλώδες τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων, ενώ η οριακή υποχώρηση του δείκτη οικονομικής δραστηριότητας που εκδίδει η Chicago Fed επιδείνωσε το επενδυτικό κλίμα. Σαν αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες, Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.06%, 0.31% και 0.18%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα μηνών στο οποίο υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας καθώς και οι ρευστοποίησες θέσεων που παρατηρήθηκαν μετά από τα νέα ιστορικά υψηλά που καταγράφηκαν στο Τόκιο, έχουν οδηγήσει τους Hang Seng και Nikkei σε απώλειες κατά 0.25% και 0.21%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, με απώλε��ες κατά 0.16%, 0.03% και 0.25% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0928), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7318), και το Γιέν Ιαπωνίας (130.72).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο σύνθετος PMI για την Ευρωζώνη που εκδίδει η Markit και έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 GMT, καθώς και οι

Δείκτες Τιμών Καταναλωτή Βρετανίας και ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται στις 09:30 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top