Μερική απασχόληση μόνο στα χαρτιά

Πολλοί νέοι αναγκάζονται να δουλέψουν κανονικό ωράριο

Καλπάζει η ανεργία στους νέους και ταυτόχρονα αυξάνονται οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας.

Πολλές φορές όμως πίσω από μία πρόσληψη μερικής απασχόλησης, με μειωμένο ωράριο άρα και μειωμένο μισθό, κρύβεται η πλήρης απασχόληση αφού πολλοί νέοι αναγκάζονται να δουλέψουν κανονικό οκτάωρο ή και περισσότερες ώρες με τα ίδια χρήματα και την ίδια σύμβαση εργασίας.

Τον Φεβρουάριο μόνο το 47.6% των νέων προσλήψεων αφορά πλήρη απασχόληση, ενώ το 35.77% αφορά μερική εργασία και το 17.47% εκ περιτροπής απασχόληση.

Η εξάπλωση του φαινομένου έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου εργασίας το οποίο προωθεί ρύθμιση για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις καταχρηστικής αξιοποίησης της ευελιξίας, ενώ θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων της επιθεώρησης εργασίας για να διαπιστωθεί αν εμφανίζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν τετράωρα αλλά στην πράξη απασχολούνται οκτώ ή και περισσότερες ώρες την ημέρα.

Τους τελευταίους 14 μήνες έγιναν πάνω 1.750.000 προσλήψεις. Aλλά από αυτές μόνο οι 867.241 αφορούν θέσεις πλήρους απασχόλησης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top