Οι προσαυξήσεις στους φόρους απειλούν την ρύθμιση-εξπρές των 100 δόσεων!

Υπάλληλοι των ΔΟΥ αρνούνται να τις διαγράψουν

Οι προσαυξήσεις στους φόρους απειλούν την ρύθμιση-εξπρές των 100 δόσεων!
Σε «φιάσκο» τείνει να εξελιχθεί η απόπειρα της κυβέρνησης να εισπράξει ένα σημαντικό μέρος από τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο εφαρμόζοντας τη ρύθμιση-εξπρές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Η ρύθμιση προβλέπει διαγραφή των συσσωρευμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ίση σε ποσοστό με το ποσοστό του αρχικού χρέους που θα εξοφληθεί εφάπαξ από τον οφειλέτη μέχρι και τις 27 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, έχοντας λάβει σχετική οδηγία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αρνούνται να διαγράψουν προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής σημαντικού ύψους, ��ι οποίες έχουν βεβαιωθεί από φορολογικούς ελέγχους, καθώς θεωρούν ότι οι προσαυξήσεις αυτές είναι μέρος των αρχικών οφειλών! Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την ερμηνεία που έχει κάνει η ΓΓΔΕ στη διάταξη που προβλέπει τη ρύθμιση-εξπρές, τα ποσά αυτά έχουν κεφαλαιοποιηθεί και πρέπει να συνυπολογίζονται στα «αρχικά βεβαιωθέντα ποσά».

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά, χθες, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της ρύθμισης-εξπρές, χιλιάδες επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιποί φορολογούμενοι που προσήλθαν για να ρυθμίσουν οφειλές τους, οι οποίες είχαν προκύψει από φορολογικούς ελέγχους, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν δέχονταν να διαγράψουν τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top