Μάρδας: Αλλάζει ο τρόπος των διαγωνισμών του Δημοσίου

Ακόμη και για συμβάσεις κάτω των 60.000 ευρώ

«Θα αλλάξει ο τρόπος των διαγωνιστικών διαδικασιών που αφορά συμβάσεις ακόμη και κάτω από 60.000 ευρώ», ανέφερε σε ομιλία του σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει» τόνισε ο κ. Μάρδας. Όπως διευκρίνισε «θα εφαρμοστούν καινούργια συστήματα, που έχουν νομοθετικά προβλεφθεί και παραμένουν ανενεργά και «μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».

Επισήμανε ακόμα ότι ερευνάται «γραμμή-γραμμή» ο προϋπολογισμός του κάθε υπουργείου, για να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες, μη μισθολογικού κόστους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι μελετάται να απευθυνθεί πρόσκληση προς τους συλλογικούς φορείς, για να συμβάλλουν οικονομικά στο ποσό που εξασφαλίστηκε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι βοήθειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top