Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 20/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 20/03/2015

​Στις διεθνείς χρηματαγορές καταγράφηκαν μικτές τάσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με κύριους καταλύτες τα κέρδη στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου καθώς και τη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η ανάκαμψη των ενεργειακών εμπορευμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες βοήθησε τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να υπεραποδόσουν, οδηγώντας μάλιστα το Βρετανικό FTSE σε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο κατά 0.3%, πάνω από τις 6.9625 μονάδες. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε το νέο φορολογικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας για τις εταιρίες του εν λόγω κλάδου. Στο ίδιο μοτίβο ο Γαλλικός CAC, ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0.08%, ενώ στον αντίποδα ο Γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0.2%, επηρεαζόμενος κυρίως από ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στη λεωφόρο Αθηνών, εάν εξαιρέσουμε την ήπια ανοδική αντίδραση της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι πτωτικές συνεδριάσεις, κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας με απώλειες κατά 1.94%. Ο συναλλακτικός όγκος επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα, όμως υπήρξε ραγδαία επιδείνωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το τριετές να ξεπερνάει πλέον τις 24 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ οι βασικοί δείκτες προχώρησαν σε ήπια διόρθωση μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ενώ σε αυτό το πλαίσιο συνέβαλε και η οριακή αύξηση των επιδομάτων ανεργίας που άγγιξαν τις 291.000 σε εβδομαδιαία βάση. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.65% και 0.49%, ενώ ο τεχνολογικός NASDAQ ενισχύθηκε κατά 0.19%.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών οι μικτές τάσεις παραμένουν, καθώς ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0.28%, επηρεαζόμενος από τις απώλειες στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 0.43%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0.04%, 0.03% και 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0664), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7228) και το Ιαπωνικό Γιέν (128.82).

Στο σημερινό, σχετικά αδιάφορο, οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η ανακοίνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για την Ευρωζώνη, καθώς και ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα της Βρετανίας, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 09:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top