ΤΡΕΞΤΕ να προλάβετε: Άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για ρύθμιση – εξπρές των οφειλών σας

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε προσαυξήσεις

​Άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για ρύθμιση – εξπρές των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να γλιτώσουν πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εάν πληρώσουν εφάπαξ κάποια οφειλή τους μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο των χρεών τους και να απαλλαγούν από το σύνολο ή ένα μεγάλο μέρος όλων των προσαυξήσεων.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και δεν είναι απαραίτητο οι οφειλέτες να πηγαίνουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπείτε στο Taxisnet, να τυπώσετε την ταυτότητα της οφειλής και μ’ αυτήν να πάτε να εξοφλήσετε το ποσό στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, αν οι πολίτες επιθυμούν να εξοφλήσουν ρυθμισμένες οφειλές, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη ΔΟΥ και στη συνέχεια να εξοφλήσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή και να γλιτώσουν το σύνολο των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η ρύθμιση χάνεται και δεν χρησιμοποιείται πλέον από τον πολίτη η ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής, αλλά η ταυτότητα οφειλής που αντιστοιχεί στο χρέος που θέλει να πληρώσει.

Επισημαίνεται ότι για κάθε οφειλή χωριστά, θα πρέπει να χρησιμοποιείται και η μοναδική ταυτότητά της. Έτσι για όσα χρέη θέλει να πληρώσει, τόσες ταυτότητες οφειλής πρέπει να προσκομίσει στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top