CNBC: Μήπως τελικά η Ελλάδα θέλει να την πετάξουν εκτός ευρώ;

Ρίτσαρντ Λιούις (επενδυτής): Δεδομένης της κατάστασης είναι απόλυτα ορθολογικό

CNBC: Μήπως τελικά η Ελλάδα θέλει να την πετάξουν εκτός ευρώ;
«Μήπως τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ;» αναρωτιέται δημοσιογράφος του CNBC, αναφέροντας πως οι σχέσεις Ελλάδας και εταίρων έχουν πιάσει… πάτο.
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί προσανατολίζονται στο να βγουν έξω από το ευρώ. Είναι εντελώς ορθολογική μια τέτοια άποψη δεδομένης της οικονομικής κατάστασης» είπε ο Ρίτσαρντ Λιούις, διαχειριστής κεφαλαίων στη Fidelity Worldwide Investment.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εκλεγεί δεν είπε την αλήθεια προεκλογικά και έκανε εκστρατεία υπέρ της παραμονής στο ευρώ.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του CNBC για τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα, είπε: «Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σίγουρα αναταραχή αλλά από την άλλη η εναλλακτική είναι ο θάνατος από χίλιες μαχαιριές».
Σχολιάζοντας το αν βλέπει κάποιες παραχωρήσεις στην Ελλάδα, ο Λιιούις απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Οκτώβριο ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: τις ισπανικές εκλογές. «Οι Ισπανοί δεν θέλουν να υπάρξει χαλάρωση ειδικά για τους Έλληνες» σχολίασε.
Τέλος, ο επενδυτής της Fidelity Worldwide Investment τονίζει ότι μια λύση που θα μπορούσε να «δουλέψει» για την Ελλάδα είναι μια γενναία περικοπή του χρέους, την οποία όμως δεν πρόκειται να δεχθεί η Ευρώπη.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top