Ντράγκι για επεισόδια στη Φρανκφούρτη: Άδικες οι επιθέσεις στην ΕΚΤ

«Δεν γίνεται κάποιες χώρες μονίμως να πληρώνουν άλλες»

«Οι επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πολιτική της στην κρίση έχουν λάθος στόχο» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας εξέφραζαν την οργή τους στο κέντρο της Φρανκφούρτης.

«Ως ευρωπαϊκός θεσμός που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην καρδιά της κρίσης, η ΕΚΤ έγινε το επίκεντρο των επικρίσεων εκ μέρους εκείνων που είναι οργισμένοι με την κατάσταση», πρόσθεσε ο πρόεδρός της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της νέας έδρας της τράπεζας στο ανατολικό τμήμα της Φρανκφούρτης, που αποτελείται από δύο γυάλινους πύργους που κόστισαν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σκοπός των ενεργειών μας ήταν κυρίως να αμβλύνουμε τα σοκ που υπέστησαν οι οικονομίες» σημείωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της ΕΚΤ είναι αναμφίβολα «άδικες».

Ο Ντράγκι αναγνώρισε ότι οι άνεργοι και τα θύματα της κρίσης «ζουν δύσκολες καταστάσεις», ωστόσο τόνισε ότι από τη μία «υπάρχουν ορισμένοι όπως οι πολυπληθείς διαδηλωτές που βρίσκονται έξω σήμερα, που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη κάνει πολύ λίγα και κάποιοι άλλοι που θεωρούν ότι η Ευρώπη κάνει υπερβολικά πολλά. Στην πραγματικότητα, κανένα από αυτά τα ρεύματα δεν προσφέρουν πραγματικές λύσεις στην κατάσταση που ζούμε σήμερα».

«Η αλληλεγγύη είναι σημαντική για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και είναι δίκαιο οι χώρες να υποστηρίζουν η μία την άλλη κατά τη διάρκεια της κρίσης» είπε, τονίζοντας πάντως ότι «η ευρωζώνη δεν είναι μία πολιτική ένωση στο πλαίσιο της οποίας ορισμένες χώρες πρέπει μονίμως να πληρώνουν για τις άλλες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top