Γ. Σταθάκης: «Θέματα που αφορούν κοινωνικές προτεραιότητες δεν είναι διαπραγματεύσιμα»

«Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση πρέπει να συνεχίσει»

​«Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να προχωρήσει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι τα θέματα που αφορούν κοινωνικές προτεραιότητες δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών θα καταλαμβάνει το σύνολο των προμηθειών του Δημοσίου και εξήγησε ότι η τροπολογία με την οποία μετατίθεται για τις 31/12/2015 η έναρξη ισχύος των διατάξεων του νόμου για τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών, κατατέθηκε γιατί το σύστημα δεν θα ήταν έτοιμο την 1η Μαρτίου λόγω νομοθετικών κενών.

Τόνισε επίσης ότι δεν έχουν ακόμα προετοιμαστεί όλοι οι φορείς του Δημοσίου για να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα και παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα υποδοχής και διαχείρισης των δημοσίων συμβάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top