Έγινε το… πατριωτικό καθήκον: 650 εκ. ευρώ από ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Πάνω από 80% η εισπραξιμότητα του φόρου για τα ακίνητα

Το… πατριωτικό καθήκον (όπως το είχε χαρακτηρίσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη) έγινε: παρά τη γκρίνια, τις αστοχίες και την έντονη κριτική που ασκήθηκε όλους τους προηγούμενους μήνες για τον ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν τις υποχρεώσεις και εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία έσοδα που ξεπερνούν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος θα απέδιδαν 3,2 δισ. ευρώ. Από τα τελικά στοιχεία προκύπτει ότι η εισπραξιμότητα του φόρου των ακινήτων κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 80%, που κρίνονται άκρως ικανοποιητικά.

Ειδικότερα, έως το τέλος του 2014 είχαν εισπραχθεί περίπου 2 δισ. ευρώ και το μεγάλο στοίχημα παιζόταν πλέον στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Οι φορολογούμενοι ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους και πλήρωσαν για ΕΝΦΙΑ 337 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο και επιπλέον 316 εκ. ευρώ τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο ΕΝΦΙΑ να αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρος για τα δημόσια οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top