Φορολογικές δηλώσεις 2015: Ακόμη δεν ξεκίνησε η υποβολή και πάνε… για παράταση!

Δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Ακόμη δεν ξεκίνησε η υποβολή και πάνε… για παράταση!

Ακόμη δεν ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις του 2015 και πάνε…. για παράταση!

Σε ανακοίνωσή της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου τονίζει ότι έχει υπογραφεί από τις 25 Φεβρουαρίου απόφαση που προβλέπει την υποχρέωση των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων να υποβάλουν έως τις 31 Μαρτίου ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και τις βεβαιώσεις για τις αμοιβές από που κατέβαλαν το 2014, ωστόσο δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Έτσι, η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή και μετά την 31η Μαρτίου και συγκεκριμένα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Σαββαΐδου- «μέχρι την τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2014 ή την ενδεχόμενη νόμιμη παράτασή τους».

Η φράση «ενδεχόμενη νόμιμη παράταση» δείχνει εμμέσως πλην σαφώς ότι σχεδιάζεται παράταση πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς -πέραν όλων των άλλων- δεν έχει ολοκληρωθεί και ο σχεδιασμός των νέων φορολογικών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξει την περίοδο του Πάσχα ή ακόμη και μετά από αυτό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top