ΤΕΛΟΣ το ΤΑΙΠΕΔ όπως το ξέρατε λέει η Ν. Βαλαβάνη

Νέα παρέμβαση Κωνσταντοπούλου ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση

​Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την ίδρυση ενός νέου φορέα ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία και ενέκρινε με τη θετική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον διορισμό του Αστέριου Πιτσιόρλα ως Προέδρου και του Αντώνιου Λεούση, ως διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Παρών δήλωσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, «όχι» ψήφισε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Με τροπολογία μάλιστα, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, προβλέπεται η διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την απορρόφηση αυτή δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με στόχο την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι πλέον το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα είναι ένα ταμείο που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, καταθέτοντας τα έσοδα σε λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Σε επισήμανση του κ. Σταϊκούρα, ότι ο Γ. Βαρουφάκης στις επίσημες τοποθετήσεις του στα Eurogroup της 11ης και 16ης Φ��βρουαρίου αναφέρει πως τα έσοδα από το ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους, η κα. Βαλαβάνη απάντησε ότι «πράγματι υπάρχει αναφορά στο τέλος, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όπου εκφράζεται η άποψη ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την προβολή του χρέους στο μέλλον, επειδή έχει τα ποσοστά για το πώς διαμορφώνονται μέχρι το 2022 παραπάνω».

«Το να εξαναγκάζεις να γίνεται πώληση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων σε ένα περιβάλλον συμπιεσμένων τιμών είναι αδικαιολόγητο. Οι αρχές θα σταματήσουν όλες αυτού του είδους τις πωλήσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στο δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε η κα. Βαλαβάνη.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι όσες έ��ουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αναιρεθούν και επεσήμανε ότι οι αιγιαλοί και οι παραλίες δεν πωλούνται.

Όσον αφορά στο Ελληνικό, τόνισε ότι αν θα αξιοποιηθεί ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο αξιοποίησής του.

Σημείωσε επίσης ότι η μέχρι τώρα πορεία είναι λάθος και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον προσθέτοντας πως ο τρόπος αξιοποίησης είναι προβληματικός και θα επανεξετασθεί.

Με αφορμή τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εντ��πωση προκάλεσε άλλη μια παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Η κα. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν με ένα συγκεκριμένο προεκλογικό μήνυμα, το οποίο δεν μπαίνει σε καμία διαπραγμάτευση με κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.

Ζήτησε μάλιστα και πήρε την δέσμευση της κας Βαλαβάνη, αλλά και της νέας διοίκησης του ταμείου, ότι θα περνάει από την Ολομέλεια της Βουλής, οτιδήποτε αποφασίζεται από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top