ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ παγώνει το νέο ΕΣΠΑ, αντιθέτως!

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που θέλουν μπλοκάρισμα των προγραμμάτων

ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ παγώνει το νέο ΕΣΠΑ, αντιθέτως!

​Η επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 2020 έχει ξεκινήσει, διασφαλίζοντας λειτουργικά και οργανωτικά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Αυτό επισημαίνει ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι το υπουργείο εργάζεται εντατικά, ώστε να αποτρέψει την επιβάρυνση των εθνικών πόρων από αστοχίες του παρελθόντος, βελτιώνοντας διαδικασίες, ενισχύοντας τη διαφάνεια και ισχυροποιώντας τους βασικούς τελικούς δικαιούχους μέσω μιας ουσιαστικής διαδικασίας εξυγίανσης των προγραμμάτων.

Σχολιάζοντας τα περί «παγώματος» της πρόσβασης στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που κυκλοφόρησαν μέσω δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι αυτές οι πληροφορίες είναι «ανυπόστατες» και «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», παραπέμποντας μάλιστα στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top