Εκπέμπει SOS η αγορά: Έχουν σταματήσει να αγοράζουν οι καταναλωτές!

Χατζηθεοδοσίου (πρόεδρος ΕΕΑ): Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον

Για ασφυξία της αγοράς εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων όπως η πολιτική ρευστότητα και ανασφάλεια έκανε λόγο ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο Action24.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, οι καταναλωτές αισθάνονται ανασφάλεια και δεν αγοράζουν από το φόβο επιδείνωσης της κατάστασης, αναμένοντας σταθεροποίηση της πολιτικής και εφαρμογή σειράς ρυθμίσεων που θα βοηθήσουν και τους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναδραστηριοποιηθούν.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δημιουργήσει σταθερό περιβάλλον ώστε παρά την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την αγορά, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τα λίγα ρευστά που έχει ο καταναλωτής και δεν τολμάει να διαθέσει στην αγορά» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην απαίτηση των ξένων για προπληρωμή των παραγγελιών, ένα θέμα που έχει αναδείξει και το STAR, τονίζοντας ότι «θα έχει άμεσα αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγοράς».

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σημειώνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της οικονομίας και να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top