Υλικό-βόμβα για τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

Πάνω από 1,3 εκ. Έλληνες με καταθέσεις 300.000 και άνω στο διάστημα 2000-2012

Υλικό-βόμβα για τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

Υλικό-βόμβα, στο οποίο περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας, παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια καθώς δεν είχε γίνει η ταξινόμηση και οι απαραίτητες διασταυρώσεις.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος μιλώντας στη Βουλή είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την ύπαρξη των CD με στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων, λέγοντας: «Είναι στοιχεία που τα είχε ζητήσει ο προκάτοχός μου Γιάννης Διώτης. Στα CD αυτά είναι η μισή Ελλάδα».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, σε συνεννόηση με τον κ. Νικολούδη και με τη συνδρομή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), έχουν αναλύσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα 44 CD, με τα ονόματα όλων των καταθετών σε ελληνικές τράπεζες, όπου περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει χρηματικά ποσά μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού.

imerisia_LARGE_t_1061_44009196.jpg
Με βάση τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών σε όλες τις ελληνικές τράπεζες καταρτίστηκε ένας πίνακας, που περιλαμβάνει κατ' αρχήν 1.364.069 Έλληνες, που εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, στο χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012!

Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι από αυτούς εστάλησαν στο εξωτερικό 54.246 εμβάσματα, εκ των οποίων τα 47.480 έχουν μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων, ενώ τα υπόλοιπα διερευνώνται ακόμη από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Την ίδια ώρα, σε ακίνητα στο Λονδίνο φέρονται να έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια άνω του 1 δισ. ευρώ από Έλληνες και επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων!

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντληθούν τα περίπου 2,5 με 3 δισ. ευρώ από τον έλεγχο του πλούτου των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top