Γ. Στουρνάρας: «Απειλούνται οι θυσίες του ελληνικού λαού»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο διοικητής της ΤτΕ

Γ. Στουρνάρας: «Απειλούνται οι θυσίες του ελληνικού λαού»

​Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα ακίνητα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η αβεβαιότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή σήμερα να χαθούν οι θυσίες που έκανε τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα.

«Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014, η ελληνική οικονομία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη, ενώ τόσο το 2013 όσο και το 2014, τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα του παρελθόντος που αποτέλεσαν τα βασικά αίτια της κρίσης, δηλαδή το πρωτογενές έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, είχαν μετατραπεί ήδη σε πλεονάσματα», είπε.

Προϋπόθεση για να πάρει και πάλι η οικονομία ανάσες ανάπτυξης είναι σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της χώρας σε φιλικό προορισμό για τις επενδύσεις.

«Η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές», είπε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top