«Κραχ» προ των πυλών για το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου

Αντιμέτωπο με στάση πληρωμών από τον Μάιο

«Κραχ» προ των πυλών για το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου

Προ των πυλών της στάσης πληρωμών βρίσκεται το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου, κινδυνεύοντας έτσι να αφήσει στο κενό 230.000 συνταξιούχους.

Το ΜΤΔ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, χρειάζεται 158 εκ. ευρώ από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2015, όταν το συνολικό ποσό που μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη κι αν ρευστοποιήσει όλη του την περιουσία σε ομόλογα και μετοχές ανέρχεται σε μόλις 52 εκ. ευρώ.

Το Ταμείο έχει αποστείλει από τις 26 Φεβρουαρίου του 2015 επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, προειδοποιώντας για το «κραχ» στα ταμεία του καθώς τα λεφτά τελειώνουν σε έναν μήνα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, «τα διαθέσιμα του Ταμείου με βάση το καταγεγραμμένο μηνιαίο έλλειμμα επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου». Παράλληλα, επισημαίνεται πως «με βάση τα στοιχεία μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, το μηνιαίο έλλειμμα ανέρχεται σε 25,7 εκατ. ευρώ, 17,3 εκατ. ευρώ και 21,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα».

Μιλώντας, πάντως, σήμερα το πρωί στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση της επικείμενης «στάσης πληρωμών» του Μετοχικού Ταμείου του Δημοσίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top