Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 12/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 12/03/2015

​Η περαιτέρω διολίσθηση του Ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών καθώς και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε μικτές τάσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη το αποδυναμωμένο Ευρώ βοήθησε τους βασικούς δείκτες να κινηθούν ανοδικά, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στους εξαγωγικούς κλάδους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 2.66%, αγγίζοντας τις 11.805.99 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 2.37%, ενώ στον Βρετανικό FTSE η άνοδος περιορίστηκε στο 0.28%, λόγω της μεγάλης του εξάρτησης από τα ενεργειακά εμπορεύματα.

Εξαίρεση από το γενικότερο Ευρωπαϊκό κλίμα αποτέλεσε η συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, καθώς οι θέσεις πώλησης επικράτησαν για άλλη μια φορά, λόγω της σύγχυσης που επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Ελληνικό χρέος και τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικό της αβεβαιότητας είναι το γεγονός ότι ο συναλλακτικός όγκος δεν ξεπέρασε τα 70 εκατ. Ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό του να αφορά συναλλαγές σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ υπήρξε περαιτέρω κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, οι νέες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) σχετικά με την επιτακτική αναπροσαρμογή των πολιτικών της Τράπεζας στις επιδόσεις της οικονομίας, άσκησαν περεταίρω πίεση στους χρηματιστηριακούς δείκτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.16%, 0.2% και 0.19%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.48% και 1.43%, ενώ τα κέρδη εντοπίζονται κυρίως στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει μια ανοδική αντίδραση κατά 0.22% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.057), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (0.7064) και του Ιαπωνικού Γιέν (128.16).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής για την Ευρωζ��νη, καθώς και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top