Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 11/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσε τη χθεσινή διαπραγμάτευση η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς το ενισχυμένο δολάριο και η νέα υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου έπληξαν τον ενεργειακό κλάδο.

Όσον αφορά την Ευρώπη, λόγω έλλειψης σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων του Eurogroup της Δευτέρας αλλά και στη νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 49 δολάρια ανά βαρέλι, που έχει προκαλέσει η ραγδαία ανατίμηση του Δολαρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 2.52%, 0.71% και 1.12%, αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ως αποτέλεσμα του προγράμματος αγοράς ομολόγων ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε τη Δευτέρα η ΕΚΤ, οι αποδόσεις των Ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται στα ιστορικά χαμηλά τους επίπεδα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο αρχικός ενθουσιασμός υποχώρησε, λόγω των πολλαπλών αναγνώσεων των αποτελεσμάτων της συνόδου στο Eurogoup, αλλά και των δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο, με αποτέλεσμα η άνοδος του Γενικού Δείκτη κατά 3.61% να ατονήσει και στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο εν λόγω δείκτης να ενισχύεται κατά 0.33%. Παράλληλα, ο συναλλακτικός όγκος βελτιώθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως δεν ξεπέρασε τα 93 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), ιδίως μετά από δηλώσεις ανώτ��των αξιωματούχων οι οποίοι δείχνουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για το χρονοδιάγραμμα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Σαν αποτέλεσμα το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε, με τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να υποχωρούν κατά 1.85%, 1.67% και 1.7%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασια��ικών αγορών επικρατούν μικτές τάσεις, καθώς η μειωμένη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας για το πρώτο δίμηνο του έτους έχει οδηγήσει τον Hang Seng σε απώλειες κατά 0.72%, ενώ στον αντίποδα, η πρωινή πτώση του Γιέν έχει οδηγήσει σε άνοδο κατά 0.31% τον Ιαπωνικό Nikkei.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνέχισε να διολισθαίνει σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0694) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7091) κατά 0.04% και 0.12%, ενώ ενισχύεται κατά 0.08% έναντι του Ιαπωνικού Γιέν (129.7).

Σε ένα σχετικά αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει η βιομηχανική παραγωγή της Αγγλίας, καθώς και τα αποθέματα αργού πετρελαίου από την ΕΙΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 και 14:30 GMT, αντίστοιχα.

Από το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top