Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 09/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Η απρόσμενη βελτίωση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ και η οριακή αύξηση στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία της Παρασκευής, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε μικτές τάσεις και την ισοτιμία Ευρώ – Δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι βασικοί δείκτες συνέχισαν το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών και κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, επηρεαζόμενοι από τη βελτιωμένη μέτρηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το τέταρτο τρίμηνο κατά 0.1% σε σχέση με το προηγούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 0.41% και 0.02%, ενώ στον αντίποδα οι απώλειες στον ενεργειακό κλάδο οδήγησαν τον Βρετανικό FTSE σε πτώση κατά 0.71%.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών υπήρξε μια προσπάθεια θετικής αντίδρασης με το Γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά 1.16%, όμως η έλλειψη θετικών καταλυτών κ��ι το κλίμα αβεβαιότητας οδήγησαν εν τέλει στο πτωτικό κλείσιμο κατά 0.85%. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο συναλλακτικός όγκος για άλλη μια φορά δεν ξεπέρασε τα 66 εκατ. Ευρώ, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή αντίδραση της αγοράς, μετά από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ελληνικής κυβέρνησης μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στις ΗΠΑ, η απρόσμενη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις 295.000, τη στιγμή μάλιστα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για περίπου 240.000, τροφοδότησε τις ανησυχίες για πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από την Fed, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε διευρυμένες απώλειες. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.54%, 1.11% και 1.42%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το αρνητικό κλίμα παραμένει στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.12% και 0.95%, καθώς η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας για ανάπτυξη 1.5%, υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 2.2%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ανακάμπτει μερικώς από τις διευρυμένες απώλειες των προηγούμενων ημερών, καταγράφοντας άνοδο κατά 0.17%, και 0.23% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0862) και το Ιαπωνικό Γιέν (131.3), ενώ παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7209).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η σύνοδος του Eurogoup, καθώς και οι δημοπρασίες τ��ίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων των ΗΠΑ στις 15:30 GMT.

Από το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top