Αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά θα προτείνει η κυβέρνηση αν ζοριστεί πολύ!

Γιατί καταλήγει στη συγκεκριμένη επιλογή

Αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά θα προτείνει η κυβέρνηση αν ζοριστεί πολύ!
Αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση θα προτείνει η κυβέρνηση αν ζοριστεί πολύ από τους δανειστές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αγορά» που κυκλοφορεί αύριο!

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για έσχατο μέτρο που θα λάβει η κυβέρνηση και που θα αποτελέσει το «κρυφό όπλο» της στην περίπτωση που θα ενταθούν οι πιέσεις για οριζόντια μέτρα.

Πιθανότατα θα εφαρμοστεί σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση στα οποία πηγαίνουν πολλοί εύρωστοι οικονομικά αλλοδαποί (π.χ. Σαντορίνη, Μύκονος), χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ο συγκεκριμένος κατάλογος.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας φέρεται να μην αισθάνεται ενθουσιασμένος με το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά παράλληλα έχει γνώση του πόσο δύσκολη είναι η δημοσιονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, πρέπει να γίνουν πληρωμές ύψους ενός δις ευρώ μόνο τον Μάρτιο, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να μετακυλίονται για τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να λείψουν τα χρήματα αυτά από την αγορά.

Αλλά και το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που θα μπορούσε να φέρει δημόσια έσοδα, φαίνεται ότι θα ψηφιστεί από την Βουλή μετά τις 20 Μαρτίου, οπότε στην πράξη θα εισρεύσουν έσοδα από τον Απρίλιο και βλέπουμε…
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top