Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 06/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι αγορές το χρονοδιάγραμμα του επικείμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, με την πλειονότητα των δεικτών να καταγράφουν διευρυμένα κέρδη και το Ευρώ να διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα ετών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η οριστικοποίηση των λεπτομερειών του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αλλά και το παράθυρο που άφησε ανοιχτό ο Mario Draghi για περαιτέρω παρέμβαση στην περίπτωση που δεν καλυφθεί ο στόχος για πληθωρισμό 1.7%, οδήγησε τους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.61%, 1.0% και 0.94%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ήταν αρκετή μια φράση του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των Ελληνικών τραπεζών για να αντιστρέψει το επενδυτικό κλίμα και να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε άνοδο κ��τά 0.99%. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μεταστροφή του κλίματος συνέβη παρά το γεγονός ότι τα Ελληνικά ομόλογα παραμένουν μη-επιλέξιμα για το νέο πρόγραμμα της ΕΚΤ, όμως αυτή η εξέλιξη είχε ήδη ενσωματωθεί στην αποτίμηση της αγοράς.

Στις ΗΠΑ, το κλίμα παρέμεινε συγκρατημένα θετικό καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα στοιχεία για την αγορά εργασίας που θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για αύξηση κατά 240.000 θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση και για οριακή υποχώρηση της ανεργίας στο επίπεδο 5.6%. Σαν αποτέλεσμα αυτών των προσδοκιών, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 κατέγραψαν κέρδη κατά 0.21%, 0.32% και 0.12%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0.2%, ενώ στον αντίποδα ο Ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται κατά 1.17%, επωφελούμενος από το αποδυναμωμένο Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνέχισε την πτωτική πορεία των προηγούμενων ημερών, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.42%, 0.77% και 0.15% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1019), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7231) και το Γιεν Ιαπωνίας (132.34).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο και στο κλείσιμο μια πολύ σημαντικής εβδομάδας από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, ξεχωρίζει η τελευταία μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ευρωζώνης για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, καθώς και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, οι ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματισθεί για τις 10:00 και 13:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top