ΙΚΑ: Δεν χρειάζεται να στήνεστε στις ουρές για ανανέωση βιβλιαρίων, απλά μπείτε στο site μας

"Οι συνταξιούχοι έχουν επ' αόριστον ασφαλιστική ικανότητα" τονίζουν

​Χρειάστηκαν… ατελείωτες ουρές, πολύ ξενύχτι και μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων που στήθηκαν από τα μεσάνυχτα στα υποκαταστήματα του ΙΚ�� για ανανέωση βιβλιαρίων για να προχωρήσει το ίδρυμα σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Οι συνταξιούχοι έχουν επ' αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ .

Τονίζει ακόμη ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που αναγράφονται στο οικογενειακό βιβλιάριο δεν χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία, κλινικές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Για την εξυπηρέτησή τους αρκεί η επίδειξη του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται έχει σχεδιασθεί ειδική διακριτή δράση, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και θα υποστηρίξει τη διαδικασία απογραφής εμμέσων μελών μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους για την περίοδο από 01/03/15-28/02/16 οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος και να υφίστανται άδικη ταλαιπωρία.

Επίσης, προκειμένου να επιβεβαιώνουν οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top