«Xέρι» στο αποθεματικό της ΕΕTT για τις «τρύπες» του προϋπολογισμού!

Δεσμεύεται ποσό ύψους 114 εκ. ευρώ με απόφαση Σταθάκη-Μάρδα

«Xέρι» στο αποθεματικό της ΕΕTT για τις «τρύπες» του προϋπολογισμού!

«Χέρι» στο αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τις «τρύπες» του προϋπολογισμού βάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μαρδά, η Επιτροπή καλείται να αποδεσμεύσει τα αποθεματικά της ύψους 114,36 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, πρόκειται για το σύνολο του αδιάθετου αποθεματικού των ετών 1995 έως 2012 που δεν έχει διατεθεί για δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοι��ωνιών και Ταχυδρομείων και παραμένει στην ΕΕΤΤ.

Δείτε εδώ την απόφαση: EETT.pdf

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2014 υπάρχει σχετική απόφαση από τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών με την οποία ορίζεται ότι το 80% των ετήσιων εσόδων της ΕΕΤΤ αποδίδεται απευθείας στο Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 20% θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται τα έξοδα λειτουργίας της ΕΕΤΤ.

Μάλιστα, πριν από περίπου έναν χρόνο ο -τότε- υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει ότι με έκπληξη είχε διαπιστώσει την ύπαρξη αποθεματικού ύψους 280 εκ. ευρώ στο αποθεματικό της ΕΕΤΤ, το οποίο «μεταβιβάζεται στον κρατικό Προϋπολογισμό, στην ελληνική οικονομία».

Ερωτήματα, φυσικά, προκαλεί η διαφορά των 166 εκ. ευρώ που παρατηρείται σε αυτό το διάστημα των (σχεδόν) 12 μηνών…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top