Επιστροφή φόρου 500 ευρώ για όσους Γερμανούς τουρίστες κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

«Ζητάτε αποδείξεις» συμβουλεύουν βουλευτές του CDU

​Με τίτλο «Ήλιος εναντίον ελληνικής χρεοκοπίας» δημοσιεύει σήμερα η γερμανική Bild ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο δύο βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατέθεσαν πρόταση, ώστε να έχουν επιστροφή φόρου έως και 500 ευρώ όσοι Γερμανοί κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν ανάλογο αριθμό αποδείξεων από τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ρούντιγκερ Κρούζε και Άξελ Φίσερ, οι οποίοι δήλωσαν ότι με την πρόταση αυτή θέλουν να βοηθήσουν στη… τόνωση της ελληνικής οικονομίας και στον αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η πρόταση των δύο βουλευτών αναφέρει ότι όποιος Γερμανός κάνει διακοπές στην Ελλάδα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να παίρνει από παντού αποδείξεις και στη συνέχεια να τις υποβάλει στο κράτος, ώστε να παίρνει επιστροφή έως και 500 ευρώ ανά άτομο!

bild.jpg

Για να συμβεί αυτό όμως, οι δύο βουλευτές θέτουν και τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

1. Το ποσό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ
2. Η καταβολή θα πρέπει να γίνεται με πιστωτική κάρτα
3. Οι αποδείξεις να είναι θεωρημένες από την ελληνική εφορία

Όπως υποστηρίζουν, έτσι θα διασφαλιστεί ότι το ποσό θα φορολογηθεί στην Ελλάδα και θα είναι και ένα καλό κίνητρο, ώστε να τονωθεί η φορολογική συνείδηση και να αλλάξει όλο το σύστημα.

Μ’ έναν σμπάρο λοιπόν δυο τρυγόνια, αφού όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί βουλευτές και η Ελλάδα θα έχει όφελος, αλλά και οι Γερμανοί που θα επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top