Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 05/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 05/03/2015

​Οι αντικρουόμενες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Fed, καθώς και η νέα πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία και συνέθεσαν τη χθεσινή ανάμικτη εικόνα των αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη οι επενδυτές παραμέρισαν την υποδεέστερη των εκτιμήσεων μέτρηση του σύνθετου PMI που εκδίδει η Markit και εστίασαν στη νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, οδηγώντας τους FTSE, DAX και CAC σε άνοδο κατά 0.44%, 0.98% και 0.99%, αντίστοιχα.

Την εξαίρεση στο θετικό χρηματιστηριακό κλίμα της Ευρώπης αποτέλεσε το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η έλλειψη θετικών καταλυτών οδήγησε το Γενικό Δείκτη σε απώλειες κατά 1.4%, σε μια συνεδρίαση με αυξημένη μεταβλητότητα και συχνή εναλλαγή προσήμων, ενώ ο συναλλακτικό όγκος περιορίστηκε στα 69 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, οι αντικρουόμενες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων, δημιούργησαν σύγχυση στους επενδυτές και παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις του μεταποιητικού κλάδου που κατέδειξε η έρευνα του ινστιτούτο ISM, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.58%, 0.26% και 0.44%, αντίστοιχα.

Οι μικτές τάσεις παραμένουν στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 1.34% και τον Nikkei να ενισχύεται κατά 0.26%, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει στους επενδυτικούς κύκλους η αρνητική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της Κίνας στο 6%, από την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για 7.5%.

Τέλος στην αγορά συναλλάγματος, όπως είναι λογικό ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων από την ΕΚΤ, το Ευρώ διολισθαίνει κατά 0.40%, 0.17% και 0.32%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1034), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7245) και το Γιέν Ιαπωνίας (132.17).

Στη σημερινή συνεδρίαση τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στις 12:45 GMT, ενώ η μετέπειτα συνέντευξη τύπου του προέδρου της, Mario Draghi, έχει προγραμματισθεί για τις 13:30 GMT. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς περιμένουμε τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που θα εφαρμοσθεί στην Ευρωζώνη.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top