Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 04/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Πτωτικά κινήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και τηρούν στάση αναμονής πριν από τη συνεδρί��ση της ΕΚΤ και την ανακοίνωση των μισθοδοσιών στις ΗΠΑ προς το τέλος της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη η απρόσμενη αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία κατά 2.9% σε μηνιαία βάση, τη στιγμή μάλιστα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση κατά 0.3%, οδήγησε το δείκτη DAX στο 21ο ρεκόρ του από την αρχή του έτους. Στη συνέχεια όμως επικράτησαν οι θέσεις πώλησης με αποτέλεσμα ο εν λόγω δείκτης να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με απώλειες κατά 1.14%, ενώ ο Βρετανικός FTSE και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.74% και 0.98%, αντίστοιχα.

Μοναδική εξαίρεση στο χθεσινό κλίμα αποτέλεσε ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0.27%. Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως, βλέπουμε ότι ο εξαιρετικά πε��ιορισμένος συναλλακτικός όγκος των 69 εκατ. Ευρώ, καθώς και τα κέρδη κατά 9.24% που σημείωσε η ΕΤΕ, λόγω της επικείμενης πώλησης ποσοστού που κατέχει στην Finansbank, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα οριακά κέρδη του δείκτη κατά το χθεσινό κλείσιμο.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν τις χθεσινές απώλειες μια εύλογη διόρθωση για την κατοχύρωση κερδών, ιδίως μετά από το νέο υψηλό δεκατεσσάρων ετών που σημείωσε ο NASDAQ. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.59%, 0.76% και 0.54%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα παρέμεινε επιβαρυμένο στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 0.54% και 0.59%, ενώ οι απώλειές εντοπίζονται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.08% και 0.04% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1167) και το Ιαπωνικό Γιέν (133.77), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (0.7277).

Το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος ανακοινώσεων δεικτών PMI, στους οποίους ξεχωρίζουν ο PMI υπηρεσιών για την Ευρωζώνη που εκδίδει η εταιρία ερευνών Markit, καθώς και ο μη-μεταποιητικός PMI που εκδίδει το ινστιτούτο ISM για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματισθεί για τις 09:00 και 15:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top