ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ:Με 3 ευρώ θα σιτίζονται οι φτωχοί-6 ευρώ για σνακ στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Ασάφειες και «κρυφές» αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ:Με 3 ευρώ θα σιτίζονται οι φτωχοί-6 ευρώ για σνακ στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

​Μπορεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να είχε πολυδιαφημιστεί από την κυβέρνηση, φαίνεται όμως πως όσον αφορά την «δωρεάν σίτιση», τελικώς δεν θα σιτιστούν τόσοι όσοι αρχικά περιμέναμε.

Αν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι μετεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για δωρεάν τροφή σε 300.000 άτομα, τελικά το τελικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή δεν περιλαμβάνει τον παραπάνω αριθμό.

Τι συμβαίνει;

Το νομοσχέδιο κοστολογείται 200.000.000 ευρώ. Είκοσι εξ αυτών προορίζονται για το «δωρεάν ρεύμα», 40.000.000 ευρώ προορίζονται για την «επιδότηση ενοικίου» και περισσεύουν 140.000.000 ευρώ για την «δωρεάν σίτιση». Με απλά μαθηματικά αν διαιρέσουμε τα 140.000.000/10 (μήνες που απομένουν για το 2015), τότε θα έχουμε 14.000.000 ευρώ κάθε μήνα για τροφή. Αν στην συνέχεια διαιρέσουμε αυτό το ποσό με τους 300.000 δικαιούχους (που έλεγε η κυβέρνηση), παίρνουμε το... αστρονομικό ποσό των 46,6 ευρώ για κάθε άτομο το μήνα, δηλαδή περίπου… 1,5 ευρώ την μέρα για φαγητό!!!

Τι να φάει κανείς με 1,5 ευρώ την ημέρα; Όταν μάλιστα… οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μόνο για το σνακ τους με το σαντουιτσάκι και τον freddo θέλουν 6 ευρώ την ημέρα!!! Φανταστείτε, πως ακόμη και οι μετανάστες της Αμυγδαλέζας πιο πολλά λεφτά λαμβάνουν για την καθημερινή σίτιση τους και συγκεκριμένα 3,7 ευρώ!!!

Η κυβέρνηση θέλοντας να…. αφήσει μια "καλή γεύση" για το νομοσχέδιο της αφαίρεσε σιωπηλά τον αριθμό 300.000 και για να βγει χωρίς προβλήματα το διαθέσιμο ποσό, χορηγώντας 3 τουλάχιστον ευρώ την ημέρα για φαγητό, από την «δωρεάν σίτιση» (λέμε τώρα) τελικά θα ωφεληθούν περίπου 150.000 άνθρωποι.

Συμπέρασμα πρώτο: Όταν δεν βγαίνουν τα λεφτά για να σιτιστούν οι άνθρωποι τον καιρό της κρίσης, φανταστείτε σε τι κατάσταση μπορεί να είναι τα δημόσια ταμεία

Συμπέρασμα δεύτερο: Οι φτωχοί συνάνθρωποι μας που έπεσαν θύματα της κρίσης θα βλέπουν τα ψάρια και το κρέας μόνο στα όνειρα τους

Συμπέρασμα τρίτο: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Συμπέρασμα τέταρτο: Κ��λύτερα να είσαι μετανάστης στην Αμυγδαλέζα, παρά φτωχός Έλληνας στην Πρέβεζα

Συμπέρασμα πέμπτο: Οι αδύναμοι οικονομικά Έλληνες που ΔΕΝ δουλεύουν στην ΔΕΗ θα τρώνε... τα νύχια τους και θα πίνουν ξύδι, όπως είχε προτρέψει να κάνουν όσους διαφωνούν με την αύξηση των 6 ευρώ για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο κ. Φωτόπουλος!!!

ΒΙΝΤΕΟ STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top