Βρυξέλλες: Η Ελλάδα ίσως αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας τέλη Μαρτίου

Wall Street Journal: Ακόμη κι αν η Ελλάδα επιβιώσει, αυτό θα γίνει οριακά

Βρυξέλλες: Η Ελλάδα ίσως αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας τέλη Μαρτίου

«Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη τις επόμενες εβδομάδες με σημαντική έλλειψη χρημάτων καθώς οι ελπίδες για χρηματοδοτική βοήθεια από την υπόλοιπη ευρωζώνη στο άμεσο διάστημα είναι μικρή» τονίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, για να πάρει χρήματα η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα λιτότητας: «Αυτό μπορεί να πάρει μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων αλλά η Ελλάδα δεν έχει τόσο χρόνο. Πρέπει να αποπληρώσει 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ τον Μάρτιο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στ��ν εφημερίδα, «εγκλωβισμένη ανάμεσα στις υποχρεώσεις για αποπληρωμή του ΔΝΤ και στα φθίνοντα φορολογικά έσοδα, η Ελλάδα πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στα τέλη Μαρτίου».

«Οι επιλογές που απομένουν στην Αθήνα είναι λίγες και καμιά από αυτές δεν είναι ελκυστική. Η χρηματοδότηση μέχρι το καλοκαίρι αναπόφευκτα θα απαιτήσει από την κυβέρνηση μια σημαντική αύξηση στην καθυστέρηση των πληρωμών προς τους προμηθευτές της, εάν θέλει να κάνουν τις αποπληρωμές προς το ΔΝΤ» τονίζει η WSJ.

wsj.jpg
«Ακόμα και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιβιώσει, αυτό θα γίνει ενστικτωδώς και οριακά, κάτι που θα έχει μεγάλο τίμημα στην υπόλοιπη οικονομία» συμπληρώνει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης που εκτιμά πως αν αντιμετωπιστεί η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα, τα υπάρχοντα ρευστά της Ελλάδας ίσως αντέξουν έως τον Μάιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top