Εδώ είναι τα λεφτά: 20 δισ. στερεί από τα ταμεία του κράτους η γραφειοκρατία!

Ασύλληπτα ποσά χάνονται από την ελλιπή εφαρμογή των νέων τεχνολογιών

Ασύλληπτα ποσά χάνουν τα δημόσια ταμεία από την ελλιπή εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση, καθώς μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια άρχισαν να μπαίνουν οι βάσεις.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντι��είμενο συνάντησης του Γιώργου Κατρούγκαλου με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών, καθώς η κυβέρνηση και ο ΣΕΠΕ αναζητούν 20 δισ. ευρώ που στερεί από τα ταμεία η πλημμελής εφαρμογή της πληροφορικής στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Τάσος Τζίκας, αν κι επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, σημείωσε ότι οι ελλείψεις στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών είναι ακόμη τεράστιες, και το Δημόσιο -σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ και ξένων ιδρυμάτων- χάνει ιλιγγιώδη ποσά από το μη εντοπισμό της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας αλλά και τη μη αντιμετώπιση της σπατάλης.

«Η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα είναι γύρω στα 60 δισ. ευρώ. Αν υπολογίσετε τους αναλογούντες φόρους, είναι περίπου 20 δισ. ε��ρώ. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτό το δυσβάσταχτο χρέος» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τζίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αυτό υπάρχει συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, ενώ και η ΕΕ εμφανίζεται διατεθειμένη να αποστείλει δικούς της τεχνικούς συμβούλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top