Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν μικτές τάσεις, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα αντικρουόμενα στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε διόρθωση από τα υψηλά επίπεδα επταετίας. Σε αυτό το υποτονικό κλίμα συνετέλεσε και η μέτρηση του μεταποιητικού PMI που εκδίδει η Markit για την Ευρωζώνη, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος στο επίπεδο 51 για το Φεβρουάριο. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανικός FTSE και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.09% και 0.69%, ενώ ο Γερμανικός DAX σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0.08%.

Στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, υποχωρώντας κατά 2.45%, ενώ οι απώλειες στον Τραπεζικό δείκτη άγγιξαν το 10%. Οι απώλειες διευρύνθηκαν όταν κάποια δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο έκαναν λόγο για την προετοιμασία ενός νέου προγράμματος διάσωσης για τη χώρα, ενώ ο περιορισμένος συναλλακτικός όγκος των 98 εκατ. Ευρώ δείχνει ότι αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να απέχουν από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στις ΗΠΑ υπήρξε μια αρχική σύγχυση για τις επιδόσεις του μεταποιητικού κλάδου, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από την εταιρία ερευνών Markit και του ινστιτούτου ISM, όμως στη συνέχεια οι επενδυτές εστίασαν στα βελτιωμένα αποτελέσματα εταιριών κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οδηγώντας τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 σε άνοδο κατά 0.86%, 0.9% και 0.61%, αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο NASDAQ διέσπασε τις 5.000 μονάδες και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατ��σσάρων ετών.

Στην πρωινή συνεδρίαση τα χρηματιστήρια στην Ασία καταγράφουν πτωτικές τάσεις, με τους Hang Seng και Nikkei να αναιρούν τα αρχικά κέρδη και να υποχωρούν κατά 0.34% και 0.06%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται κατά 0.09% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1194), παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7278), ενώ υποχωρ��ί κατά 0.28% έναντι του Ιαπωνικού Γιέν (133.97).

Σε ένα σχετικά αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης λιανικών πωλήσεων για τις ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 και 13:50 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top