«Κόκκινη κάρτα» από Βίζερ: Ατυχής επιλογή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο βοήθειας

«Κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη βγάζει ο Τόμας Βίζερ.

«Ήταν μια ατυχής επιλογή» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Euroworking Group, ο οποίος συνδέει την ρύθμιση και με το πρόβλημα ρευστότητας: «Και τούτο διότι οι πολιτικές που διασφαλίζουν πρωτογενές πλεόνασμα διασφαλίζουν επίσης ρευστότητα για την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, περιορίζεται και η ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση».

Ο Βίζερ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για την ύπαρξη ενός τρίτου πακέτου βοήθειας καθώς σε σχετική ερώτηση απαντά διπλωματικά: «Ας διαβούμε αυτή τη γέφυρα όταν έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση «φιλική και με καλές προθέσεις ανταλλαγής απόψεων», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι στην περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup ή ακόμη και εάν υπήρχε σενάριο grexit: «Εκτιμώ ότι η κοινή γνώμη υποτίμησε αυτήν την κοινή επιθυμία για συνεργασία και εμπιστοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top